Finally!

Antligen har jag en ny dator! Min lilla pluttdator har ju varit sa sablans langsam och liten, sa i julklapp av pappsen fick jag en ny dator sa nu sitter jag har med den, en Dell, och den funkar superbra och ar jattesnabb!

Har inte skrivit pa ett tag, men det har ju varit sa mycket pa G. Christmas var ju har! Fick en massa massa fina presenter. Ska skriva om allt det lite senare.

Nu ska jag ta och ata lite svenska kanelbullar som jag bakade idag :)

Hoppas att eran jul darhemma var bra, pusspuss!

Tisdag

Puhhh...är proppmätt från mina svenska köttbullar i brunsås och lingonsylt. Bidrog till middagen idag. Blev faktiskt väldigt gott! Jag har inte så mycket att skriva eftersom att det inte händer så mycket intressant.
Imorgon ska jag nog hem till en annan utbytesstudent från Holland och baka :) Martine är hennes namn och hon är verkligen en jättesnäll tjej, så det ska bli kul :)




Bild på mig och Martine från NYC typ två veckor sedan.


Måndag och första dagen på jullovet

I natt sov Carly över här. Igår kväll slappade vi bara och tittade på TV. Så jag sov typ till 12, sen åt jag lite frulle och gjorde inget speciellt. Lite senare kom alla mina julklappar från familjen hemma hit(!!!) så klämde lite på dem och slog om det som var till min amerikanska familjen. Så nu ligger allt under julgranen :) Lite senare åkte jag till gallerian för att träffa Debroa. Vi skulle se The Blind Side på bio. Medans jag väntade på henne träffade jag Alissa, hennes pojkvän och hennes kompis. Alissa kom med en ballong hatt på huvudet och såg lite retarded ut, hhaha. Sen kom Debroa i alla fall med Lily som ju är min gamla värdsyster. Debroa bodde alltså i min första familj som jag flyttade ifrån för två år sedan så hon är där och hälsar på nu. Så det är lite stelt att träffa Lily då vi inte har så bra kontakt, men det funkar. Hon gick inte med oss på bio. Men Debroa är jätteskön så vi hade det kul. The blind side var också superbra. Efter det ringde jag Dardi och frågade om jag kunde få se en till film och skulle ju komma hem "sent" då, typ kvart i tolv(här i USA har man ju lite tidigare hemmatider, hehe) men det var inga problem så vi såg filmen Did you hear about the Morgans? som var jätterolig och bra. Så jag kan rekomendera båda filmerna. Dem kommer nog till Sverige snart.

 

Här får ni en liten bild på mig och Carol när vi dekorerar julgranen :)

hej!   


Pappa

Jag maste bara saga att jag har varldens basta pappa! Har insett det under tiden som jag har varit har. Han har alltid varit dar for mig och har varit bast pa att agera bade pappa OCH mamma. Kande att pappsen ju maste fa lite betalning for allt han gor for mig! Hade det inte varit for min sjukt envisa pappa hade jag nog aldrig kommit ivag pa min resa. Tack pappa :)


Pappan med dem snyggaste traningskladerna kan jag ju inte saga att jag har men jag alskar dig i all fall!


Godmorgon

Lugn morgon och ingen stress for det ar CHRISTMAS BREAK! Sa skont! Ligger bara och slappar i sangen och vet att om 6 dagar ar det JULAFTON! Skriver senare idag. Pusspuss



Hittade en gammal bilf fran i somras nar jag, Lena och Sandra var i Malmo och Kopenhamn. Saknar!! Pratade lite med lena idag ocksa och fy vad jag saknar den skruttan <3


Entrepreneurship

Sitter pa min foretagslektion och jobbar pa ett projekt. Eller jag jobbar inte sa mycket just nu for jag har lite idetorka. Men men, det kan jag ta igen senare.

Forra lektionen hade jag ceramics och blev klar med min mugg. Det star God Jul Dardi pa den(vardmamma) sa det ar en liten sak som hon kommer att fa i julklapp. Men det ar ju sjalvklart inte den "riktigt" persenten. Nej nej, koppen ar bara en liten extrasak som egentligen ar ganska ful haha. Jag har typ jattemanga fardiga skalar och saker i mitt skap som alla nu upptackt sa jag ger bort lite saker till folk da och da. Tva killar har redan tagit tva fula skalar med typ hjartan pa, haha. Bara skont att bli av med dem :)

Imorgon ar det fredag och efter skolan ska vi till en jattestor galleria och fixa dem sista julklapparna. Det finns en Abercrombie&Fitch dar sa jag ska shoppa dar! Behover verkligen trojor!

Fy vad kallt det har blivit nu ocksa! Svinkallt. Dem gangerna vi tar skolbussen pa mornarna fryser man nastan ihjal nar vi vantar pa bussen. Plus att det ibland ar sa morkt ut. Hedwig inte gilla!!!

Jaja, nu ska jag jobba mer pa mitt foretag, hehe. Maste gora cover page, rough draft och advertisment till min business plan. Ojojoj vad Hedwig later proffsig!

Puss!

Mycket chill dag

Idag försov sig typ alla i familjen så när vi vaknade var det ingen ide att gå till skolan. V Alla i familjen var också hemma för igår gick varmvattnet sönder så ingen kan ta en dush, så de ville inte gå till jobbet och de var tvugna att vara hemma för vattenkillen skulle fixa det. Så idag har jag typ bara tittat på TV och jag har också bakat en svensk sockerkaka! Mysig dag. Men det var jättehemskt när Dardi skrek något liknande med "dödade hunden". En hund på våran gata som kommit lös hade blivit överkörd. Alla sprang ut och det var en hund som hunden Lassie som låg på marken och de täckte honom i filtar för att köra honom till sjukhuset. Hunden blödde och hade kissat på sig och det var jättesorligt. Och bilen var en stor truck så vet inte om hunden klarade sig... Usch, hoppas att hunden klarar sig.

Imorgon är det skola i alla fall men det kommer inte att bli så pjåkigt för man träffar ju allt folk! Sen om 2 dagar är det ju....JULLOV i 2 veckor!!!! Ska bli supermega skönt!





Från fredags när jag, Carly och Justine var på Friendly's . Var superkul!


High School

Jag hade tänkt att skriva lite om de saker som är så typiskt amerikanskt

Olika grupper: Det är precis som i filmerna. På luncherna ser man det så sjukt tydligt. Ett bord med töntar, ett med den "coola", ett med alla cheerleaders, ett med alla mörkhyade. Det är verkligen sjukt hur tydligt man ser allting. Det är precis som i Mean Girls.

Att rapa: Vet inte hur många gånger varje dag som jag hör rapar. Och det är ingen som bryr sig. Det anses inte alls oartigt eller äckligt här. Folk kan göra det hur högt som helst på en lektion och jag är typ den enda som reagerar, haha.

Att sova på lektionerna: Många lärare bryr sig inte om man sover på bänken på lektionerna. Till och med jag hgar börjat göra det nu. På min mattelektion till exempel. Tittar jag bak så ser  jag alltid minst två personer som ligger med pannan mot bänken och sover.

Bestämda platser: Jag har suttit vid samma bord typ hela tiden jag varit här. Alla har sitt egna bord som man alltid sitter vid. Om någon annan grupp helt plötsligt skulle sitta där vet jag inte vad som skulle hända... När vi kommer till skolan på mornarna, innan vi blir insläppta i skolan kan man å hänga i cafeterian om man vill. Och då har alla sitt eget bord som sitt gäng alltid sitter vid på mornarna. Tyvärr har vi inget bord. Alla blev redan upptagna...

Dela skåp: Jag har sjukt många kompisar som delar skåp med varandra. Kan vara 5 personer i samma skåp. Så på mornarna ser man en massa personer hänga vid det skåpet. Alltid exakt samma människor vid samma ställe.

Rutiner: Eftersom att alla lektioner alltid slutar samtidigt som alla andras så träffar man exakt samma människor varje dag...på samma platser. Man har sina ställen där man ser och går exakt samma runda som alltid och stöter på exakt samma människor. Så man vet alltid att "efter det där hörnet kommer jag att se honom och vid det skåpet kommer hon att stå". Och jag överdriver verkligen inte, haha!

Så det är lite saker som är så typiskt här. Helt annorlunda från hemma, men det är faktiskt riktigt kul. Alla dagar har verkligen sina rutiner, men alla dagar är fortfarande så olika. En sak som jag tänk på som är som i alla filmer är när man stänger sitt skolskåp. I alla filmen smäller den ju bara igen det och det är stängt. Previs så är det här. Hemma måste man ju låsa med nyckel och allt, men här bara smäller man igen det. Hahah känns bara så amerikanskt.


Bild på mig och Carol, puss!

hallo all the swedish people!

Idag är det tisdag och jag sitter i min värdmammas säng just nu och tittar på Natt på museet. Här har typ alla att man kan spola tillbaka tv programmen och starta om dem. Så jag jag tittade först på Djävulen bär Prada med sen råkade jag byta kanal så då försvann filmen så jag fick titta på natt på museet istället. Suckkk... Men jag  har Ahlgrens Bilar bredvid mig så det är inte så tokigt i alla fall. Bästa familjen skickade ett stort paket med en massa svenskt godis och lite andra saker :)



Familjen älskar godiset också, speciellt Marabou :)

I helgen var jag ju som sagt i The City och besökt Chinatown, Little Italy och 5th avenue. Det var riktigt kallt men det stoppade inte mig. Shoppade en massa. ID smink till mig och min älskade syster. Jeans, tröja, UGG's och en supersöt morgonrock från Victoria's Secret.

Snart är det julaton och jag är sååååå taggad! Vi klädde våran superfina julgran i helgen och fick största julkänslan då. Familjen har också slagit in alla julklappar så himla fint och har en massa fina paket dekorationer. Julgranen är jättestor och lyser så fint. Laddar upp bider senare.

Nu ska jag bara slappa och njuta av att inte ha några läxor. Vill inte tänka på hur det kommer vara när jag kommer hem till sverige och får alla läxor där. Fy vad det kommer att vara en chock.

Kram!

Fredag

Sitter pa lektionen nu, 3rd persiod. Ar jattetrott och hangig. Att det ar fredag passar perfekt. Idag efter skolan blir det TRACK traning, sen vet jag inte. Ska upp tidigt imorgon for jag ska till NYC med ca 50 andra utbytesstudenter klockan 7 pa morgonen eller nagot. Men det ska bli jattekul! Vi ska besoka Chinatown, little Italy, 5th Ave christmas decorations, South St Seaport, Times Square och lite annat!

Igar skickade jag alla mina julklappar till familjen hemma pa Hermelinstigen. Satt i sakert en timme och slog om en massa paket. Lite julkansla dar! Far hoppas att paketet kommer fram i tid bara, men det tror jag. det ar ju typ tva veckor kvar.

I lordags kom vintern hit pa riktigt ocksa! Snoade sjukt mycket. Nar jag vaknade upp var det helt vitt ute. Mycket mycket sno. Hade ju varit gront pa fredagen, sa det var en liten chock. snon har hallit i sig sa det ar fortfarande en massa sno ute. Under natten till onsdagen snoade det som aldrig forr sa det basta hande... vi blev lediga fran skolan! Sa sjukt skont. Eftersom att skolan har skolbussar har anser skolan det farligt att kora oss pa isiga och hala vagar, sa vi far ledigt. Sa jag sov 6 timmar extra den morgonen. Superskont. Pa kvallen den dagen akte jag till min cross country banquet. Jag glomde bort den, en halvtimme innan den borjade kom jag ihag den och da visste jag inte hur jag kunde komma dit. Men min kompis Alissa kunde ge mig sjuts sa allt fixade sig. Vi hade det hemma hos en i laget och det var jattekul. Alla fick lite priser. Jag fick en stor bricka, typ 4 tjejer som fick det(!!!) sa det var kul :)

Lagger upp bilder senare!

Thanksgiving

Jag tänkte ladda upp lite bilder från den stoooora amerikanska högtiden(är det en högtid..??) Thanksgiving!!!
Dagen började alltså med att vi sov ut och tog det lungt. Sen så tittade vi på Thanksgiving paraden på TV från NYV. En jättestor parad genom Manhattan där en massa Broadway pjäser uppträder en kortis och en massa andra artister. Vi skulle egentligen åka dit och titta med så blev det inte. Sen så fortsatte i alla fall familjen att laga en massa mat till middagen så det luktade gott i hela huset! Jag satte igång att laga mina svenska köttbullar. Mormor skickade mig receptet som är jättegammalt och dem blev suuuupergoda! Alla älskade dem. Sen hade vi ju lingonsylt till dem också. I hela huset spelades det också amerikansk julmusik. Så mysigt! Thanksgiving är ju början på julen här så jag fick verkligen den där känslan! Jag och Carol bakade också cupcakes! Lite senare kom Carols två kusiner, Jackie och Julia och Jackie hade också med sig sin pojkvän. De är typ 23 år och var supersköna! Jackie var också gravid så det var alla så glada över. När alla var färdigfixade åkte vi till min värdmammas syster. Hon har två nyfödda tvillingar som är 4 månader, men de är så små så de ser ut som 1 månad. Sååååå söta. Kan inte beskriva. En kille med blåa kläder och en tjen med rosa. Nicholas och Sofia. Sen hade de en till son, Christopher som också är grymt söt, han är typ 1,5 år. Sen så var det en massa mat, the big turkey och en massa annat. Väldigt gott. Fast jag hade trott att det skulle vara mer mat nästan. Fast jag blev ändå grymt mätt. På kvällen spelade vi Guitar Hero också, men gitarr, trumma och mikrofon. Sen åkte vi hem och somnade på en röd sekund.

Lite bilder


 



Christopher, John, Angel, Carol, Jag, Julia, Jackies pojkvän och Jackie

'


Torsdag

Hej alla mina rara vänner. Idag är det torsdag och jag mår braaa. En som inte är så glad är Carol som har utegångsförbud i mer än två veckor pga att hon fick ISS(In School Suspension). Hon satt i det där detention rummet med speglar i 5 hela perioder. Man får bara sitta där i typ mer än 3 timmar och kan inte göra något annat än att typ titta i en bok. Så hennes mamma blev arg och det var hennes födelsedag igår så hon kan ju inte gå ut den här helgen som var hennes födelsedagshelg.... stackars Carol... Men jag kan gå ut och träffa kompisar!!!

I dag efter skolan gick jag till ett möte för en nu klubb i skolan. MAC club. Vet faktiskt inte riktigt vad man gör men det är att man typ går i en annan skola en dag och sen nån gång gör gympa med gamla gamlingar på ett ålderdomshem. HAhahaah, så sött. Men det var många ganska roliga personer i klubben, säkert runt 40 st, så det kommer nog bli kul:)

Efter det gick jag Carol Karen och Carly och spelade in min film till Video Production. Jag gör en reklamfilm om en julgranskula som inte går sönder om man tappar den,haha. Vi var inte så fokuserade så det blev väl inte så jättebra... Två killar kom och ville vara med i filmen också så allt blev lite knasigt. Men men det var kul.

Efter det drog vi hem och åt tårta från gårdagen. Det var ju Carols födelsedag igår!



Grattis Carol!


RSS 2.0